vova_comment (vova_comment) wrote,
vova_comment
vova_comment

Плов

Main

Цей рецепт мені колись надиктував таджик. Була така історія в житті. Десь в 2005 році,  під час літніх канікул в університеті, поїхав в Москву на роботу.  От там і зустрівяся з таджиками.  Можуть бути дискусії, так плов вариться, чи не так, що потрібно цибулі, тощо. Я плов варю так, як говорив мені таджик,  з деякими відхиленнями.
 Таджики не їдять свинини, тому вони варили плов з курячого мяса, з бараниною було якось туго в Москві, а в себе дома вони варять з баранини.
Я ж варю плов з свинини, рідко з курятини.
1.Отже, на плов нам потрібно: морква, рис, мясо, олія,  сіль, перець.
_DSC2028
2. В моєму випадку кількість інгредієнтів була досить умовною. М'яса я використав 0,5 кг, з власного досвіду можу сказати, чим більше м'яса, тим смачніший плов:)
Пів кілограма моркви і стільки ж рису. До вибору рису потрібно підходити ретельно, щоб в кінцевому випадку не вийшла рисова каша(як у моєму випадку).
Рис вище на фото, я не рекомендую використовувати. Однак ця "ретельність" стосується лиш рису в Україні, за кордоном жодного разу в мене не виходила каша, плов був завжди розсипчастий.
Перед початком рис заливаємо теплою водою і даємо постояти.
_DSC2035
3. В цей час ріжемо м'ясо.
_DSC2038
4. Чистимо моркву.
_DSC2039
5. Тремо її.
_DSC2044
6. Наливаємо 150 грамів олії і нагріваємо її.
_DSC2049
7. Засипаємо м'ясо і легко обжарюємо його.
_DSC2050
8. Далі засипаємо моркву. З цього часу нічого не перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушимо на протязі 7-10 хв.
_DSC2055
9.
_DSC2056
10. З верху на моркву засипаємо рис, який ми замочили раніше.
_DSC2060
11. Зверху рис заливаємо водою. Вода має вкривати рис на 1-2 см.
_DSC2062
12. Потрібно контролювати випаровування води, щоб рис не був сирий і щоб не пригоріло м'ясо. Коли вода випарувалась, а рис зварився, все перемішуємо і ще тримаємо декілька хвилн на вогні.
_DSC2071
13. Плов готовий. В даному випадку, це схоже більше на кашу - рис злипається. Тому, ще раз наголошую на ретельному виборі рису для плову. На базарі легше купити. А в магазині ніхто нічого не порадить. Рис має бути довгий. Також важливим є вибір каструлі.
_DSC2076
Смачного.
Tags: Їжа, плов, фото
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 2 comments